BIO

På denne side finder du vores populære linje lavet på sukkerrør i moderigtige farver.

dantoy BIOplast serie

Med dantoy's populære bioplastik-serie har vi udvidet vores allerede miljøvenlige udvalg af plastiklegetøj. Serien er 100% økomærket, hvilket betyder, at legetøjet er miljøvenligt og frit for farlige kemikalier.

Vi inspireres af pej gruppen, Scandinavian Trend Institute, som blandt andet har stor viden om fremtidens trends indenfor farver.

Vores BIO-gaveæsker til vores små sæt er lavet i genbrugspap. De har samme størrelse, så de kan stables rigtigt flot og er nemme at pakke ind, når de skal gives væk som gave.

BIO legetøjet kan tåle opvask i opvaskemaskine, det kan tåle temperaturer fra -18 grader op til 70 grader, det er godkendt til fødevarekontakt og produktet kan genanvendes også sammen med fossilt plast.

...
BIO-cyklus

Produktionen af bioplastik reducerer CO2 i atmosfæren.

Sukkerrørene dyrkes på kontrollerede, ikke-giftige plantager i det centrale og sydlige Brasilien.

Sukkerrørene høstes med intervaller på 6-12 måneder.

Bioplastik produceret fra sukkerrør er et 100% bæredygtigt råmateriale.

BIOplastikkens livscyklusanalyse (LCA) viser, at sukkerrøret optager 3,09 kg. CO2 fra luften (verificeret af E4tech fra England). 80% af energien der bruges til fremstillingen af råvaren kommer fra genanvendelige ressourcer. LCAén for hele processen er 2,32 CO2eq. /Kg.

...
I'm Green

"I'm Green"-symbolet frigives kun til brug efter bekræftelse af mængden af bæredygtigt råmateriale, som produktet indeholder. Symbolet må kun bruges når testresultaterne bliver verificeret af tredjepart (C-14 carbon ASTM test).

Traditionel PE (polyethylen) er primært lavet af råolie, hvorimod "I'm Green" PE (bioplastik) er lavet af minimum 90% sukkerrør (ethanol). Ethanol udvindes fra sukkerrørene, som er en form for alkohol. Ethanol bruges derefter til at producere bioplastik.

Sukkerrørene, der bruges til dantoy's bioplastik, dyrkes på plantager i de sydlige og centrale regioner af Brasilien, mere end 2.500 km væk fra Amazonas-regionen. Udvidelsen af sukkerrørsdyrkning reguleres af "Sugarcane Agroecological Zoning", der er dannet af den brasilianske føderale regering. De høstede sukkerrør transporteres med tog til yderligere forarbejdning, hvilket i modsætning til transport med lastbil er mere miljøvenligt.

Sukkerrørene kan høstes flere gange. Nye planter plantes hver 5-7 måned. Marken høstes med intervaller på 6-12 måneder og kan derfor betragtes som et bæredygtigt råmateriale.

Sukkerrørene optager CO2 fra luften og minimerer dermed drivhuseffekten. Ved produktion af bioplastik bliver CO2-regnskabet fra plantens opvækst til færdigt bioplastik positivt. For hver kilo bioplastik, der produceres, fjernes 3,09 kg CO2 fra atmosfæren.

dantoy's bioplastik, ligesom vores traditionelle plastiklegetøj, er et kvalitetsprodukt med lang levetid, der ikke er designet til at nedbrydes i naturen. Vores legetøjsprodukter indeholder ikke nogen giftige stoffer, men de er heller ikke beregnet til at blive smidt ud i naturen som affald. De skal bortskaffes i overensstemmelse med gældende lovgivning. Både bioplastik og traditionel plastik er 100% genanvendelige.

...
Genbrugs certifikat

...
Bonsucro certificering

Bonsucro certificering er den globale platform for sukkerrør.

  • Kæden af standarder gør det muligt at følge sukkerør fra afstamning til slutproduktet.

  • Det gør det muligt for brands at stille bæredygtighedskrav om deres sukkerør

...
Gemte produkter
Der er intet gemt i din samling endnu. Tilføj til din liste ved at trykke på hjertet.